Megnyílik a Lajtha Ház

„Sem előírni, sem meghatározni nem lehet, ki, mit, és hogyan vehet és kaphat a magyar népművészettől. A közvetlen hatás lélek- és stílusformáló ihlet.” /Lajtha László/

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2024. március 16-án végre megnyitja kapuit a Lajtha Ház Kulturális Központ. Fedezd fel Bicske dallamos oázisát: kiállítás, koncertek, piacok, kertmozi vár mindne korosztályt az új Lajtha Házban.


A programok célja, hogy Lajtha László életművének méltó emléket állítson, és egyúttal élővé tegye azt. A negyed és a programok komplexitása Lajtha László művészetének sokrétűségét tükrözi vissza, ezen túlmutatóan pedig a hazai és nemzetközi közönség számára is vonzó szakmai, turisztikai, kulturális és szabadidős lehetőségeket kínál.

A programkínálat nagyon színes: néptánc- és népzenei foglalkozásokat, előadásokat, hagyományápoláshoz kapcsolódó családi- és gyerekprogramokat, állandó kiállítást,  ahhoz kapcsolódó, azt kiegészítő ismeretterjesztő és oktatóprogramokat, tematikus konferenciát, Lajtha Fesztivált és közösségépítő rendezvényeket kínál.

Nagy koncertterem, kinti pajta színpad, gyönyörű játszótér és kávézó vár mindenkit Bicskén a felújított bőrgyár épületében 10 percre a vasútállomástól.